SCORE: 000

Οινοποιεία

Επίλεξε κουίζ

Ο κύριος ρόλος του μούστου στην παραγωγή του κρασιού είναι να ξεκινήσει την ζύμωση των σταφυλιών και να δώσει γλυκύτητα και άρωμα.

Η παραγωγή κρασιού είναι μια διαδικασία γνωστή στους Κρήτες από τα χρόνια της Ενετοκρατίας.

Ζύμωση είναι η διαδικασία κατά την οποία μικροοργανισμοί μετατρέπουν τη γλυκόζη του μούστου σε αλκοόλ.

Αποτέλεσμα της ζύμωσης είναι ο μούστος.

Η παραγωγή κρασιού είναι μια απλή διαδικασία που διαρκεί 3-4 ημέρες.

Πώς λέγεται η διαδικασία για την παραγωγή του κρασιού;

Ποια είναι η σωστή θερμοκρασία αποθήκευσης του κρασιού;

Τι είναι ο μούστος;

Για πόσο χρόνο παραμένει ο μούστος σε ζύμωση;

Πώς ονομάζεται η διαδικασία μετατροπής του μούστου σε κρασί;

To top