SCORE: 000
Οινοποιεία
Επίλεξε κουίζ
Ο κύριος ρόλος του μούστου στην παραγωγή του κρασιού είναι να ξεκινήσει την ζύμωση των σταφυλιών και να δώσει γλυκύτητα και άρωμα.
Η παραγωγή κρασιού είναι μια διαδικασία γνωστή στους Κρήτες από τα χρόνια της Ενετοκρατίας.
Ζύμωση είναι η διαδικασία κατά την οποία μικροοργανισμοί μετατρέπουν τη γλυκόζη του μούστου σε αλκοόλ.
Αποτέλεσμα της ζύμωσης είναι ο μούστος.
Η παραγωγή κρασιού είναι μια απλή διαδικασία που διαρκεί 3-4 ημέρες.
Πώς λέγεται η διαδικασία για την παραγωγή του κρασιού;
Ποια είναι η σωστή θερμοκρασία αποθήκευσης του κρασιού;
Τι είναι ο μούστος;
Για πόσο χρόνο παραμένει ο μούστος σε ζύμωση;
Πώς ονομάζεται η διαδικασία μετατροπής του μούστου σε κρασί;